Kasane i Botswana

Kasane är kanske det resmål i Afrika där man får uppleva allra mest av den afrikanska kontinenten. Kasane är en liten stad i det nordöstra hörnet av Botswana, med drygt 7 500 invånare, men det speciella med Kasane är inte staden i sig, utan dess läge och det som omger staden. Kasane ligger nämligen intill den plats som kallas ”Afrikas Fyra Hörn”, där gränserna till fyra afrikanska länder möts: Botswana, Namibia, Zambia och Zimbabwe. Det gör att man med utgångspunkt från Kasane har möjlighet att besöka turistmål i flera av dessa intilliggande länder, till exempel Capriviremsan i Namibia och Victoria Falls på Zambezifloden, som går längs gränsen mellan Zambia och Zimbabwe. Det finns även turistmål i Botswana som lockar, som Okavangodeltat, världens största inlandsdelta, och Chobe Crocodile Farm, som ligger ungefär 8 kilometer öst om Kasane, i en liten by som heter Kazungula. Den kanske främsta anledningen till att människor söker sig till Kasane är dock dess närhet till nationalparken Chobe – staden ligger nämligen på den nordöstra gränsen till nationalparken. Chobe nationalpark är egentligen den tredje största parken i Botswana, men den har störst biologisk mångfald av alla parker i landet. Chobe har dessutom den högsta koncentrationen av vilt av samtliga nationalparker i Botswana, vilket självklart gör parken till ett populärt resmål för safariturer.1280px-Gepard_chobe_national_park

Detta märks tydligt i Kasane, där det finns ett stort antal stugor, läger och andra typer av logi för safariturister. Om du själv skulle vilja besöka Kasane och åka på safari i Chobe nationalpark, ska du gå in på Nyati Safari. Där hittar du en mängd olika paketresor till Afrika, så att du kan få just den Afrikaupplevelse du drömmer om. Chobe är det perfekta resmålet för dig som drömmer om att se vilda, afrikanska djur i sitt naturliga habitat. I nationalparken kan du bland annat se gnuer, zebror, schakaler, flodhästar, geparder, elandantiloper, impalor, och, självklart, lejon. Chobe nationalpark är dock mest känd för sin stora elefantpopulation – parken uppskattas innehålla runt 50 000 elefanter, vilket är kanske den högsta koncentrationen av elefanter i hela Afrika. Elefanterna som lever i Chobe nationalpark är så kallade Kalaharielefanter, som karakteriseras av att de har korta betar av skört elfenben. Man tror att det kan bero på att marken i Chobe är kalciumfattig.

Djuren i Chobe nationalpark är bara ett exempel på de många fantastiska upplevelser som finns i Kasane med omnejd. Om man bara gör en resa till Afrika, är det hit man ska åka.

Taggar: