Kanarieöarna

Vill du ha sol och värme men tycker att 10-15 timmars flygresa är alldeles för mycket? Då är någon av Kanarieöarna ett utmärkt val eftersom du når solen på sex timmar och du slipper problemet med jetlag. Glöm det du har hört att det är ett uttjatat resmål med svenska köttbullar på alla krogar. Om du åker med ett öppet sinne och är inställd på att uppleva ett annorlunda Gran Canaria blir den populära turistön en annorlunda upplevelse. Det finns massor av vandringsleder i olika svårighetsgrader, du kan besöka vingårdar och prova på cava, som är Spaniens underbara champagne som många gånger håller samma kvalitet som den franska.

Charterturist eller äventyrsturist?

På Gran Canaria – som är den tredje största Kanarieön – har du flest valmöjligheter till en perfekt semester. Du kan vara en klassisk charterturist eller du kan söka dig bort från turiststråken och uppleva det genuina som ön har att erbjuda. Att Vädret på Kanarieöarna är härligt under det svenska vinterhalvåret är vida känt och är en av anledningarna till att så många åker dit. Vill du vara lite mer äventyrlig kan du välja någon av de små och mer okända Kanarieöarna. El Hierro till exempel är den minsta ön. Här råder lugnet och du finner en överväldigande och spektakulär natur. Många väljer att åka hit för att dyka eftersom det finns en hel del att upptäcka.

Den största och den minsta

Teneriffa är den största av Kanarieöarna. Denna vulkanö har otroligt mycket att erbjuda vilket gör att man kan återvända år efter år och varje gång upptäcka något nytt. Här ligger Spaniens högsta topp, vulkanen Pica de Teide som är 3718 meter. Norra delen av ön är bergig med grön och bördig natur och här kan man göra härliga vandringar. Södra delen är plattare men här finner man finare stränder. Från Teneriffa kan man åka till grannön La Gomera. Det tar bara 40 minuter att ta sig över till ön som också är den minsta av Kanarieöarna. Här finner du en fantastisk natur med berg, dalar och skogar. Övriga Kanarieöar är Lanzarote, La Palma, Fuerteventura samt några fler små öar.