Så gör du semestern så billig som möjligt

Att ha möjlighet att resa utomlands är en helt fantastisk känsla, speciellt om du ska åka till ett land som du alltid har velat besöka eller om du reser tillsammans med dem som du håller av mest. Det finns mängder med härliga länder att resa till och du kan själv välja om det är storstad och shopping som lockar – eller stränder och härliga vattenaktiviteter. Oavsett vart i världen man ska eller hur man vill resa så vill de allra flesta försöka få sin semester så billigt som möjligt och det finns grymt många bra knep att ta till.

För att få till en billig semester gäller det att vara ”om sig och kring sig”. Det betyder att du inte ska boka första bästa resa som du kommer över, utan att du faktiskt ska söka runt och spana lite. Visst kan det vara tidskrävande, men det är helt klart värt pengarna som du sparar in. De slantar som du får över kan du med fördel använda som mer fickpengar, eller hur?

Semestra billigt – Så du ska göra

Vi har samlat ihop några riktigt bra tips som du kan använda dig av för att din resa så bli så prisvärd som det bara går. Häng med!

1. Enkel och billig transport

Majoriteten av alla människor bor inte i anslutning till flygplatsen och det betyder att man måste ta sig dit på något vis. Att parkera med egen bil på flygplatsen är bekvämt men kostar också mycket pengar, speciellt om du vill stå så nära som möjligt. Även taxi kan vara väldigt dyrt. Vill du komma undan så billigt som möjligt kan du välja att boka flygbuss till Arlanda istället.

2. Jämför resor och hotell

Det finns mängder med jämförelsesajter som du kan använda dig av för att hitta de billigaste biljetterna eller hotellen. Sajterna gör allt jobb åt dig och det enda du behöver titta på är priset (och innehållet naturligtvis).

3. Res under lågsäsong

Har du möjlighet att vara flexibel med din resa bör du undvika högsäsonger och skollov av diverse slag. Det är nämligen då som priserna är som högst. Reser du utanför skollov har du möjlighet att få din resa flera tusenlappar billigare, vilket naturligtvis kommer gynna din plånbok.

4. Boka flyg och hotell separat

Ja, vi vet att det är fruktansvärt skönt och bekvämt att boka paketresor och på så sätt få både flygbiljetter och hotell inkluderade på en och samma gång, men du kan spara in mycket pengar på att boka saker separat. De flesta flygbolag erbjuder möjligheten att själv kombinera de flyg och hotell som du är intresserad av.

5. Använd ett bra resekort

Idag finns det kreditkort som är specifikt framtagna för den som reser mycket. Dessa kort innehåller mängder med fördelar och förmåner som du kan ta del av. Bland annat kan du slippa uttagsavgifter i andra länder eller få tillgång till mer bekvämligheter på flygplatsen.