Los Angeles

Los Angeles är navet i USA:s nöjesindustri och en stad vi känner igen från otaliga tv-serier och filmer. Här ligger Hollywood, alla blivande skådisars Mecka, och här spelar förväntansfulla musiker sina instrument på gatorna i väntan på att bli upptäckta. Los Angeles är kaotiskt, sprudlande och oemotståndligt lockande. Här kan du lätt spendera en solig vecka eller två utan att behöva ha tråkigt en enda sekund.

Upptäcktsfärd i Hollywood

Det varma klimatet i Kalifornien utövar en särskild lockelse på oss frusna nordbor och det är i princip alltid fint väder här. Därför behöver man sällan planera sina aktiviteter utifrån vädret. Ett givet utflyktsmål är förstås Hollywood, stadsdelen där den amerikanska filmindustrin har sitt centrum. En promenad längs gatorna som bildar Hollywood Walk of Fame bjuder på fina fototillfällen och det är roligt att leta efter sina favoriter bland filmstjärnor och musiker. Dock är kvarteren packade med turister, så var beredd på att trängas lite grann. Om du är nyfiken på kändisar och deras bostäder kan du åka på guidade bussturer i området. Det finns många att välja mellan. Ett annat tips är att besöka nöjesparken Universal Studios Hollywood.

Santa Monica och Venice Beach

Området kring Santa Monica är ett av Los Angeles trevligaste. Stranden är den bästa i staden och känns igen från tv-serien “Baywatch”. Här ligger Santa Monica Pier, en pir full av liv och kommers, komplett med pariserhjul och ett litet nöjesfält. Ett par kvarter från stranden ligger det bilfria shoppingstråket “Third Street Promenade”, där du kan handla kläder, skor och böcker, gå på bio, äta god mat och dricka färgglada drinkar. En annan höjdpunkt är Venice Beach och dess berömda strandpromenad. Här samlas en mängd olika typer av människor för att surfa, skejta, meditera, sälja krimskram, styrketräna, musicera och mycket mer. Stämningen är avslappnad och atmosfären tillåtande. Ett stort nöje är att slå sig ner någonstans och bara titta på alla människor. Los Angeles är en storstad med fyra miljoner invånare vars främsta transportmedel är bilen, men i området Venice går det faktiskt att ta sig runt till fots. Utforska gärna kvarteren bakom stranden, där ligger många exklusiva och intressanta hus.

Boende i Los Angeles

Hotellen i Los Angeles är relativt dyra, men det går att hitta billigare alternativ. Leta efter erbjudanden hos de stora hotellkedjorna. West Hollywood, Santa Monica och Venice är trevliga områden att bo i. Om du istället är ute efter att bosätta dig permanent i Los Angeles och ska du klicka här för att hitta de senaste husen till salu.

Las Vegas – en avstickare från LA

Om du har tid över och kanske befinner dig flera veckor i Los Angeles ska du göra som många av stadens invånare, åk till Las Vegas över helgen. Flygturen tar under en timme. Alternativet är att hyra bil och göra en klassisk road trip genom Nevadas öken. Väl på plats i Las Vegas behöver du bara bekymra dig om att hinna uppleva så mycket som möjligt USA:s nöjesstad nummer ett.