Resa med barn

Att resa med barn är otroligt härligt. Som familj har man möjlighet att få riktig kvalitetstid tillsammans och även uppleva något helt nytt, kanske ett land som man aldrig varit i tidigare. Även om det är väldigt mysigt och kul så kan det också kännas väldigt stressigt. Det sägs att ett barn kräver cirka 30 minuter extra, oavsett vad det är som ni ska göra. Om man då reser med flera barn behöver man räkna cirka 30 minuter extra per barn. Ett exempel på detta är när ni ska bege er av till flygplatsen. Om du reser med två barn rekommenderar vi att du åker hemifrån en timme tidigare än vad du från början hade planerat (eller så som du hade planerat om du skulle resa ensam eller tillsammans med en annan vuxen).

Vi har satt ihop en lista med saker som du bör tänka på och smarta tips som du kan ta med dig. Skulle stressen och oron ändå blir för stor kan du köpa Sedix receptfritt på apoteket. Sedix är ett naturläkemedel framtaget hur passionsblomman och som hjälper när du känner dig stressad, oroad eller irriterad.

Bästa resa-med-barn-listan!

1. Kostnad – Att resa med barn kan vara väldigt dyrt och många barnfamiljer har svårt att komma iväg så ofta som de vill. Öppna ett resekonto där ni sparar hela året runt. När ni har åkt på semester så börjar ni om med sparandet igen.

2. Boende – Hur har ni planerat att bo? Vill ni ha ett lite lyxigare hotell för barn där ni spenderar mesta tiden eller vill ni vara ute och vandra och upptäcka mycket och bara behöver en bekväm sovplats? Genom att bo lite enklare har ni per pengar över till annat.

3. Räkna ner – Gör en egen kalender tillsammans med barnen eller köp en färdig. Varje dag kryssar ni för en ruta. På så sätt slipper du de ständiga frågorna om ”ska vi inte åka snart?” och barnet kan själv se hur många rutor som är kvar.

4. Trafiken – Trafiken utomlands är ofta väldigt olik den vi har i Sverige. Därför kan det vara bra om du pratar med dina barn om hur saker och ting fungerar. Hur viktigt det t.ex. är att inte gå ut i gatan eller att alltid hålla sig nära när man går vid trafikerade vägar.

5. En harmonisk start – Ni vill påbörja er semester så lugnt och harmoniskt som möjligt och då är det viktigt att vara ute i god tid. Se till att ni är på flygplatsen i tid och har ni långt att åka kan barnen behöva underhållning i bilen/bussen. Det bästa är dessutom om barnen kan hålla sig vakna på färden, även om ni åker väldigt tidigt på morgonen. Då är chansen större att barnen somnar på flygplanet och kommer fram utvilade.