New York

New York är ett klassiskt drömresemål för många, vilket sannolikt beror på en kombination av att staden figurerar i så många filmer att den uppnått ikonisk status, och att det inte är lika tillgänglig som många europeiska städer, både när det gäller tid och pengar. Om man gör slag i saken och faktiskt beger sig till Det Stora Äpplet, bör man därför se till att tillbringa sin tid där på bästa sätt.800px-0326New_York_City_Statue_of_Liberty

Självklart finns det många saker som är måsten i New York, och som troligtvis kommer att ha högsta prioritet under ens första resa till staden. Sådana måsten är till exempel Frihetsgudinnan, Empire State Building, Central Park och Times Square. Om man har planerat att stanna i staden under en längre period, eller om man redan besökt den förut, finns det dock mycket annat som New York kan erbjuda.

Ett område som man kanske inte besöker under sin första resa till New York är Harlem, kanske för att det historiskt har varit ett av New Yorks ruffigaste områden. Sedan dess har Harlem dock förändrats stort, till att bli ett av stadens mest trendiga områden, där man fortfarande kan förnimma en del av känslan från det gamla New York. Här hittar man numera trevlig stämning, restauranger, caféer och butiker i en blandning som gör Harlem till ett måste för varje turist i New York.

Om man vill uppleva lyxig shopping ska man istället bege sig till Madison Avenue. Här, i Manhattans norra delar, shoppar de allra rikaste New York-borna, och lyxbutik avlöser lyxbutik på shoppinggatan Madison Ave. Även om man inte vill spendera några pengar i butikerna är gatan värd ett besök, särskilt kring jul, då alla butiker slår på stort med julskyltningen.

Om du besöker New York på sommaren, och vill svalka dig med ett dopp, ska du åka på en utflykt till Coney Island. Då gör du som en äkta inföding, eftersom New Yorks invånare har vallfärdat till stranden på Coney Island i mer än hundra år. Om du får mersmak på livet som ”New Yorker”, och känner att du skulle vilja stanna för alltid och flytta dit permanent, kan Crown Relocations hjälpa dig med alla praktiska detaljer som följer då man ska flytta till USA.

Taggar: